Заводът на Ford във Валенсия ще произвежда следващото поколение хибридни двигатели

...
Заводът на Ford във Валенсия ще произвежда следващото поколение хибридни двигатели
Коментари Харесай

Заводът на Ford във Валенсия ще прави хибридните двигатели за цяла Европа

Заводът на Ford във Валенсия ще създава идващото потомство хибридни мотори на американската марка за целия европейски пазар. Това разгласи в четвъртък управлението на фабриката пред работническия съвет. Компанията също по този начин е нараснала потенциала на завода за сглобяване на акумулатори от 2022 година, което ще съвпадне с края на цикъла на модела Mondeo, пише . 

Ford повдигна въпроса за закриването на завода във Валенсия в средата на месеца преди промяна на производството. Компанията тогава изясни, че макар че търсенето на модела Kuga продължава да е мощно, това на останалите коли, създадени във завода във Валенсия [S-Max, Galaxy и Mondeo] понижава заради обстоятелството, че клиентите избират от ден на ден и повече SUV-модели и кросоувъри.

Сега марката обмисля и опцията да отстрани нощната промяна. В резултат на това размерът на производството в завода ще бъде поправен при започване на април с към 280 автомобила по-малко дневно [до 1360 единици], с цел да се приспособява към новите потребности на пазара.

В момента фабриката на Ford във Валенсия, с към 6650 служащи, ползва краткотрайно контролиране на заетостта (ERTE), съгласно което ще спре активността си сред 22 март и 1 април заради неналичието на съставни елементи, които към този момент са подобаващи за производството на мотори GDi. 

Ford възнамерява всичките нови коли, които продава в границите на Европейски Съюз и на Англия от началото на 2030 година да бъдат напълно електрически.

Освен това компанията си е сложила за цел до 2026 година да има електрически или хибриден вид на всеки един автомобил, който продава.

Компанията даде уточнения и защо преустановява производството на модела си Mondeo - потребителското търсене се е ориентирало от ден на ден към SUV, съобщи Би Би Си. От премиерата на модела през 1993 година до през днешния ден са  продадени над 5 млн. броя. 

През последната една година над 40% от всички пътнически коли на Ford са били SUV или кросоувъри. За съпоставяне единствено година по-рано този дял е бил единствено 31%.

За мнозина прекъсването на Mondeo е краят на цяла  епоха, защото този модел стана знак на работливия, крепко стъпил на земята автомобилист, който не изисква разкош, само че и изисква качество и сигурност. Но през днешния ден фамилният хечбек към този момент наподобява морално стар, като търсенето на SUV и неговия по-малък вид кросоувъра единствено ще се усилва.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР